Polityka prywatności strony paulinagaworska.pl

Przedstawiam Ci dokument, który opisuje zasady przetwarzania danych osobowych oraz plików cookies oraz innych technologii śledzących w związku z korzystaniem ze strony internetowej www.paulinagaworska.pl

Administrator – Paulina Gaworska prowadząca działalność gospodarczą: ,,Paulina Gaworska-Gawryś, ul. Cmentarna 25, 24-300 Opole Lubelskie, NIP: 7171819578”.

Jeżeli masz więcej pytań – skontaktuj się z mną psycholog@paulinagaworska.pl

Dane osobowe

Cele, podstawy prawne oraz okres przetwarzania danych osobowych wskazane są odrębnie w stosunku do każdego celu przetwarzania danych (patrz: postanowienia poniżej zawierające szczegółowy opis różnych celów przetwarzania danych).

W związku z przetwarzaniem przeze mnie Twoich danych osobowych, przysługują Ci następujące uprawnienia:

  1.  
    1. prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
    2. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
    3. prawo do przenoszenia danych,
    4. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli uprzednio wyraziłeś taką zgodę,
    5. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem przeze mnie danych osobowych.

Powyższe uprawnienia możesz realizować zgodnie z zasadami opisanymi w art. 16 – 21 RODO, kontaktując się ze mną pod adresem psycholog@paulinagaworska.pl

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest całkowicie dobrowolne, jednak niezbędne do zapisania się na newsletter, złożyć zamówienie, dodanie komentarza na blogu lub skontaktowania się ze mną.

Dane są poufne i przechowywane z przestrzeganiem wszelkich środków bezpieczeństwa i ochrony wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych. Dane są chronione ze wszelką starannością przed dostępem do nich osób trzecich. Dane są gromadzone i przechowywane na terytorium Unii Europejskiej.

2.Zapisując się do newslettera, składając zamówienie w sklepie internetowym, dodając komentarz na blogu lub pisząc do mnie maila przekazujesz mi swoje dane osobowe, a ja gwarantuję Ci, że dokładam starań, aby zostały bezpieczne, poufne i nie zostaną udostępnione żadnym podmiotom trzecim bez Twojej wyraźnej zgody.

Za pośrednictwem strony możesz zapisać się do newslettera zawierającego informacje o nowościach, promocjach, produktach i usługach związanych z moją aktywnością w Internecie. W celu przesyłania newslettera, przetwarzane są Twoje dane osobowe w zakresie imienia i adresu e-mail.

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych w przypadku newslettera jest Twoja zgoda wyrażona poprzez zaznaczenie stosownej treści checkboxa przy zapisywaniu się do newslettera. Taką zgodę możesz w każdej chwili wycofać, rezygnując z otrzymywania newslettera.

Dane przetwarzane są przez czas funkcjonowania newslettera, chyba, że zrezygnujesz z otrzymywania newslettera, co spowoduje usunięcie danych z bazy.

3.Korzystam z narzędzi analitycznych, takich jak Google Analitics, który zbiera anonimowe dane na temat Twojego odwiedzania strony paulinagaworska.pl oraz wyświetlanych podstron, czasu spędzanego na stronie czy przejść pomiędzy poszczególnymi stronami. Na stronie wykorzystywane są pliki cookies firmy Google.

4.Na stronie daję możliwość korzystania z funkcji społecznościowych np. udostępniania treści w mediach społecznościowych, subskrypcji profili, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych Facebook, Instagram, YouTube.

5.Na stronie paulinagaworska.pl jest zainstalowana bezpłatna wersja programu umożliwiającego zostawianie komentarzy DISQUS. Nie mam dostępu do Twoich danych, nie zbieram ich, ani nie administruję nimi. Zakładając konto, w DISQUS (lub innym serwisie przez który się logujesz i zostawiasz komentarz na blogu) zgadzasz się na daną politykę prywatności prowadzoną przez wybrany przez Ciebie serwis. Administratorem Twoich danych jest DISQUS – link to polityki prywatności.

6.Osoby piszące do mnie wiadomość e-mail na adres: psycholog@paulinagaworska.pl Zapewniam Cię iż, odpisuję do Ciebie z komputera i smartfona zabezpieczonymi hasłami dostępu, które znam tylko ja (Paulina Gaworska-Gawryś). Komputer oraz smartfon posiadają legalne i sprawnie działające antywirusy.

Nie mam dostępu do adresów e-mail osób komentujących przez DISQUS używam bezpłatnej wersji, która nie daje takich uprawnień.

Na stronie paulinagaworska.pl korzystam z następujących wtyczek firm zewnętrznych:

– system komentarzy Disqus – polityka prywatności

– analiza ruchu Google Analitics – polityka prywatności

– widget społecznościowy Facebook – polityka prywatności

-widget społęcznościowy Instagram – polityka prywatności

7.Powierzam przetwarzanie danych następującym podmiotom zewnętrznym:

1.cyberfolks.pl – w celu przechowywania danych na serwerze

2. mailerlite.com – w celu korzystania z systemu mailowego

3. Woocommerce – w celu korzystania z systemu sprzedażowego

4. Kancelaria Podatkowa Andrzej Nowak Sp. z o.o – w celu korzystania z zewnętrznego biura rachunkowego

8. Składając zamówinie na stronie paulinagaworska.pl musisz podać dane niezbędne do realizacji zamówienia tj. imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu i adres do dostawy zamówienia. Możesz również podać dodatkowe dane, takie jak informacje o prowadzonej działalności gospodarczej. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych zawartych w zamówieniu jest wykonanie umowy.

9. Gdy wystawiam fakturę, to w tym celu przetwarzam Twoje dane osobowe w zakresie niezbędnym do wystawienia faktury. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych w tym przypadku jest wypełnienie prawnego obowiązku wystawienia faktury. Ponadto, wszystkie wystawione faktury uwzględniane są w dokumentacji księgowej, w związku z czym Twoje dane w sposób naturalny będą przetwarzane w ramach tej dokumentacji przez okres czasu wymagany przez przepisy prawa.

Przetwarzanie Twoich danych – w jakim celu?

Podsumowanie:

– w odpowiedzi na Twoje pytania/opinie itp. zadane w e-mailu,

– wysyłki newslettera, do którego dobrowolnie się zapisałeś,

– realizacji zamówienia,

– możliwości zorganizowania konkursu oraz wyłonienia laureatów (osobne regulaminy do każdego organizowanego konkursu),

– odpowiedzi na Twoje komentarze w systemie DISQUS,

Ważne:

  • do danych mam dostęp tylko ja,
  • mam aktualnego i legalnego antywirusa na komputerze,
  • dostęp do komputera/urządzenia mobilnego ograniczony hasłem,
  • odpowiednie przechowywanie umów wydrukowanych np. umów o dzieło na napisanie tekstu,
  • certyfikat SSL

Pliki cookies

1.Witryna paulinagaworska.pl używa jak większość witryn internetowych plików cookies. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwer www i przechowywane przez oprogramowanie komputera przeglądarki. Kiedy przeglądarka ponownie połączy się ze stroną, witryna rozpoznaje rodzaj urządzenia, z którego łączy się użytkownik. Parametry pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Cookies ułatwiają więc korzystanie z wcześniej odwiedzonych witryn.

Gromadzone informacje dotyczą adresu IP, typu wykorzystywanej przeglądarki, języka, rodzaju systemu operacyjnego, dostawcy usług internetowych, informacji o czasie i dacie, lokalizacji oraz informacji przesyłanych do witryny za pośrednictwem formularza kontaktowego.

2.Zebrane dane służą do monitorowania i sprawdzenia, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszych witryn, aby usprawniać funkcjonowanie serwisu zapewniając bardziej efektywną i bezproblemową nawigację. Monitorowania informacji o użytkownikach dokonujemy korzystając z narzędzia Google Analitics, które rejestruje zachowanie użytkownika na stronie.

Cookies identyfikuje użytkownika, co pozwala na dopasowanie treści witryny, z której korzysta, do jego potrzeb. Zapamiętując jego preferencje, umożliwia odpowiednie dopasowanie skierowanych do niego reklam. Stosujemy pliki cookies, aby zagwarantować najwyższy standard wygody naszego serwisu, a zebrane dane są wykorzystywane jedynie wewnątrz firmy Paulina Gaworska-Gawryś ul. Cmentarna 25, 24-300 Opole Lubelskie w celu optymalizacji działań.

3.Na witrynie paulinagaworska.pl wykorzystuje następujące pliki cookies

a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu;

b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu;

c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu;

d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

f),,statystyczne” pliki cookies umożliwiające działania analityczne i statystyczne Wykorzystuję cookies do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. Korzystam w tym zakresie z narzędzia Google Analytics. Zbierane w tym zakresie informacje są całkowicie anonimowe i nie pozwalają na Twoją identyfikację. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics.

Korzystanie z usług Google Analytics wiąże się z zaimplementowaniem w kodzie mojej strony udostępnionego przez Google kodu śledzącego (tzw. tracking code). Kod ten bazuje na plikach cookies, ale może wykorzystywać również inne technologie śledzące. 

g),,społęcznościowe” umożlwiające korzystanie z funkcji społecznościowych serwisów społecznościowych. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube.

Użytkownik w każdej chwili ma możliwość wyłączenia lub przywrócenia opcji gromadzenia cookies poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej.

Twoje prawa w stosunku do danych

Pamiętaj, że w każdej chwili masz prawo do wycofania udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych przez paulinagaworska.pl.

W przypadku przesłania  wiadomości e-mail na adres: psycholog@paulinagaworska.pl możesz napisać o wykasowanie całej historii korespondencji, gdzie mogły się pojawić Twoje dane osobowe np. e-mail, adres itp.

Możesz również zażądać dostępu do swoich danych – w dowolnym momencie możesz je usunąć, sprostować, ograniczyć ich przetwarzanie, przenieść czy wnieść skargę do organu nadzorczego – GIODO.