19 maja 2018

Polityka prywatności

25 maja 2018 roku wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”).

Jeżeli masz więcej pytań – skontaktuj się z mną kontakt@paulinagaworska.pl

Administrator – Paulina Gaworska prowadząca działalność gospodarczą: ,,Paulina Gaworska, ul. Cmentarna 25, 24-300 Opole Lubelskie, NIP: 7171819578”.

Dane osobowe

1.Na stronie paulinagaworska.pl nie zbieram danych osobowych (adresów e-mail, imion i nazwisk użytkowników, ani innych danych).

2.Na stronie paulinagaworska.pl jest zainstalowana bezpłatna wersja programu umożliwiającego zostawianie komentarzy DISQUS. Nie mam dostępu do Twoich danych, nie zbieram ich, ani nie administruję nimi. Zakładając konto, w DISQUS (lub innym serwisie przez który się logujesz i zostawiasz komentarz na blogu) zgadzasz się na daną politykę prywatności prowadzoną przez wybrany przez Ciebie serwis. Administratorem Twoich danych jest DISQUS – link to polityki prywatności.

3.Osoby piszące do mnie wiadomość e-mail na adres: kontakt@paulinagaworska.pl Zapewniam Cię iż, odpisuję do Ciebie z komputera i smartfona zabezpieczonymi hasłami dostępu, które znam tylko ja (Paulina Gaworska). Komputer oraz smartfon posiadają legalne i sprawnie działające antywirusy.

Nie mam dostępu do adresów e-mail osób komentujących przez DISQUS używam bezpłatnej wersji, która nie daje takich uprawnień.

Na stronie paulinagaworska.pl korzystam z następujących wtyczek firm zewnętrznych:

– system komentarzy Disqus – polityka prywatności

– analiza ruchu Google Analitics – polityka prywatności

– widget społecznościowy Facebook – polityka prywatności

-widget społęcznościowy Instagram – polityka prywatności

Pliki cookies

1.Witryna paulinagaworska.pl używa cookies. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwer www i przechowywane przez oprogramowanie komputera przeglądarki. Kiedy przeglądarka ponownie połączy się ze stroną, witryna rozpoznaje rodzaj urządzenia, z którego łączy się użytkownik. Parametry pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Cookies ułatwiają więc korzystanie z wcześniej odwiedzonych witryn.

Gromadzone informacje dotyczą adresu IP, typu wykorzystywanej przeglądarki, języka, rodzaju systemu operacyjnego, dostawcy usług internetowych, informacji o czasie i dacie, lokalizacji oraz informacji przesyłanych do witryny za pośrednictwem formularza kontaktowego.

2.Zebrane dane służą do monitorowania i sprawdzenia, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszych witryn, aby usprawniać funkcjonowanie serwisu zapewniając bardziej efektywną i bezproblemową nawigację. Monitorowania informacji o użytkownikach dokonujemy korzystając z narzędzia Google Analitics, które rejestruje zachowanie użytkownika na stronie.

Cookies identyfikuje użytkownika, co pozwala na dopasowanie treści witryny, z której korzysta, do jego potrzeb. Zapamiętując jego preferencje, umożliwia odpowiednie dopasowanie skierowanych do niego reklam. Stosujemy pliki cookies, aby zagwarantować najwyższy standard wygody naszego serwisu, a zebrane dane są wykorzystywane jedynie wewnątrz firmy [nazwa] w celu optymalizacji działań.

3.Na naszej witrynie wykorzystujemy następujące pliki cookies [naturalnie trzeba tu dostosować treść do wykorzystywanych przez Ciebie plików]:

a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu;

b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu;

c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu;

d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

Użytkownik w każdej chwili ma możliwość wyłączenia lub przywrócenia opcji gromadzenia cookies poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej.

Przetwarzanie Twoich danych – w jakim celu?

– odpowiedzi na Twoje pytania/opinie itp. zadane w e-mailu,

– możliwości zorganizowania konkursu oraz wyłonienia laureatów (osobne regulaminy do każdego organizowanego konkursu),

– odpowiedzi na Twoje komentarze w systemie DISQUS,

Ważne:

  • do danych mam dostęp tylko ja,
  • mam aktualnego i legalnego antywirusa na komputerze,
  • dostęp do komputera/urządzenia mobilnego ograniczony hasłem,
  • odpowiednie przechowywanie umów wydrukowanych np. umów o dzieło na napisanie tekstu,
  • certyfikat SSL

Twoje prawa w stosunku do danych

Pamiętaj, że w każdej chwili masz prawo do wycofania udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych przez paulinagaworska.pl.

W przypadku przesłania  wiadomości e-mail możesz napisać o wykasowanie całej historii korespondencji, gdzie mogły się pojawić Twoje dane osobowe np. e-mail, adres itp.

Możesz również zażądać dostępu do swoich danych – w dowolnym momencie możesz je usunąć, sprostować, ograniczyć ich przetwarzanie, przenieść czy wnieść skargę do organu nadzorczego – GIODO.